Background:
Color Scheme: Purple Blue Green Red
MAANDAG, 21 Juli 2014

Mirjam DEKKER

Randau MEIJERINK

29jul 4

Vreemde post – De voorpret

Posted by admin

kaartjes

Zoals iedereen inmiddels heeft gemerkt hebben we voor een iets afwijkende manier van aankondigen gekozen.

Ons doel was het mensen zo lang mogelijk bezig houden, vandaar dat we diverse hints hebben geformuleerd en deze via via vanuit heel Nederland hebben laten versturen. Maar om een totale mind-fuck te creëren hebben we het eerste kaartje vanuit Brussel laten versturen.

Vanaf de eerste kaart hebben wij al in een deuk gelegen.
Via whats-app kwamen al snel de berichten binnen, ons enige plan was: ontkennen! Natuurlijk zaten er wel wat hiaten in ons plan, want gezien de groep genodigden zou het niet lang duren voordat bepaalde mensen doorhadden dat men niet de enige was met de post.

Het eerste bericht was van Arjen, maar nog zonder enig idee dat het van ons afkomstig was. Het bericht bevatte niet meer als: “hmmz.. Vage post, zie hier:”. Niet veel later volgde Henrike met de vraag of wij iets wisten van de post, omdat Dinette het ook had ontvangen.. Maar wij stug ontkennen uiteraard.

Uiteindelijk was het Henrike die als eerste door had (of in ieder geval de eerste die ons benaderde met het bericht dat ze de code had gekraakt). Hoe of wat wilde ze niet zeggen, maar de kennis van nu leert dat ze via Facebook Henk een bericht had gestuurd met de vraag of hij de kaartjes ook gekregen had. Na zijn bevestigende antwoord was het oplossen van de stippeltjes met letters niet al te moeilijk meer. Lang heeft ze met Arnoel samen gezocht naar plaatsnamen of wellicht de namen van de afzender, maar niets van dat alles.. Er stond immers Nous Allons Marier!

Op de verjaardag van Oma Mieke waren het Kim en Henk die Mirjam aan een stevig verhoor blootstelden, ze zagen hun kans schoon toen Randau naar de Chinees was. Lieve Mir probeerde het in alle vormen te ontkennen, maar het arme kind kan voor geen meter liegen, dus dat rode hoofd verraadde genoeg.

Leuk was ook het gesprek tussen de beide oma’s. Beiden hadden vorig jaar een bootreisje gedaan (zo’n reisje waarin je van alles wordt aangesmeerd) en beiden waren er stellig van overtuigd dat de kaartjes van dezelfde organisatie afkomstig waren, immers dat was hun enige gezamenlijke link. Ik (Randau) had ernstige moeite en strak gezicht te houden bij dit amusante gesprek tussen 2 oude mensen die filosofeerden over de kosten van het versturen van zoveel kaarten en de vraag of ze er uberhaupt deze keer op in zouden gaan.

Die zelfde avond stond er koffie en een film op het programma bij Arjen, de koffie heb ik gehad, maar van die film is niets gekomen. Ruim 3 uur lang ben ik verhoord over de post. Maar ik bleef stug ontkennen uiteraard. Toen Arjen aangaf er zelf aangifte van te doen, begon het in mijn broek te druppelen, ik wilde zo hard lachen, maar met het laatste beetje wilskracht in mij hield ik mijn act vol. Sterker nog, het gaf me zelfs de ruimte om valse ideeën in zijn hoofd te plaatsen. Immers het op dat moment laatst ontvangen kaartje was een soort van “groeten uit..” kaartje, en die kun je toch alleen maar kopen in de plaats zelf? Tsja die gedacht heeft hem wel even bezig gehouden vermoed ik.

Voor de duidelijkheid, de mensen die dachten dat Mir en Ran in hun vakantie in Villard-de-Lans en aantal dagen naar Lyon zijn geweest, hebben het mis. We zijn in die 3 dagen helemaal naar de andere kant van Frankrijk gereden om de gewenste locatie in het echt te bewonderen en daar zijn de kaartjes dan ook aangeschaft!

Op de camping in Amen werd heel even door Erwin aanstalten gemaakt met het vragen er naar om onze reactie te pijlen. Gelukkig had ik wat ammunitie door enorm te klagen over het “eeuwige verhoor” van Arjen, maar of dat zo geloofwaardig was. Wendy was heel duidelijk: “ik zeg er niks over, maar we denken dat het van jullie afkomstig is” Nou lekker dan!

Het kwam ons stiekem heel goed uit dat Frits en Renata op vakantie waren. Immers met Renata in het spel was de verdenking van de oma’s nimmer ontstaan, en hadden beide moeders ongetwijfeld contact met elkaar hierover gehad. De definitieve uitnodiging hebben ze 3 dagen na terugkeer van hun vakantie ontvangen, genoeg tijd om de stapel post door te nemen en zich enigszins te verbijten over de vreemde kaartjes….

Vanuit de Putterhof is het heel lang stil geweest, wellicht had men een vermoeden vanaf het begin, maar ja, nimmer is het ter sprake gekomen. Wel kneep Mirjam hem even toen Dinette na het tweede kaartje kwam met de mededeling dat ze voornemens hadden om dat weekend langs te komen, maar tijdens hun bezoek is het geen één keer ter sprake gekomen.

Al met al hebben wij er in ieder geval heel veel plezier aan beleefd, heeft het sommige mensen echt erg intensief bezig gehouden en bleven anderen verdacht stil. Hopelijk heeft iedereen er van genoten!!

 • In het gastenboek heb ik al wat geschreven. Hilarisch de bovenstaande verhalen. Wij bleven verdacht stil, waarom? omdat ik (oude doos uit de vorige eeuw) niet reageerde zoals de brombeer dacht ahahaaahhha.
  Mirjam bracht samen met mij de kids naar hun huis en het was echt moeilijk om niet te beginnen over de geheimzinnige kaartjes. Ik dacht als het van hun afkomstig is, laat ze dan maar denken : “Hebben ze de kaartjes wel gekregen?”
  Als kleine kinderen telkens uitgekeken naar…………
  Nu naar …………… 19 juli 2014 en de daarop volgende dagen samen!

 • Hoi,

  ik heb me rotgelachen!
  Renata wist er niets van?!?!? Oeps…
  De oma’s met “Een reisje gewonnen? Ik onderteken niks!”
  De verrassing kompleet. Echt een geweldig idee lieverds!
  Veel plezier!

 • Ja die reis naar Lion was dus heel leuk.. Wat zullen jullie genoten hebben, maar het zeker ook moeilijk gehad hebben met ons allen in Villard-de-Lans.. Hoe was het in Lion ?, Leuk gehad?, Was het gezellig?, Vonden je oud collega’s het leuk om jullie te zien?. Ja ja en maar een binnen pret hebben natuurlijk. Weet je Ran, toen wij met Hatsjie aan de wandel waren, kregen we een gesprek over het huwelijk en wat dat papiertje nu helemaal zei.. Ja, jij vond dat niet nodig en Mir moest jou maar vragen.. Nou zoals we het nu lezen heb je je zin ook nog gekregen… Geweldig goed gedaan.. Dat papiertje zegt jou dus toch wel iets , anders had je wel nee gezegd… Wij hebben jullie leren kennen tussen ( ) in die 14 dagen Frankrijk, dat waren mooie dagen, maar jullie zijn een mooi stel die goed bij elkaar passen.. Wij vanuit Knoal wensen jullie een hele mooie toekomst, een geweldige trouwdag en dat dat papiertje, trouwens dat is een trouwboekje Randau jullie heel veel geluk mag brengen.. Maar zoals je toen al tegen mij zei: Liefde en houden van heeft niets met dat trouwboekje uit te staan.. Geniet in Frankrijk met iedereen, maar vooral van elkaar…. Groetn Jaap en Mennie

You must be logged in to post a comment.