Background:
Color Scheme: Purple Blue Green Red
MAANDAG, 21 Juli 2014

Mirjam DEKKER

Randau MEIJERINK

30jul 0

De Onthulling

Posted by admin

Gisteren was het de dag dat de uitnodiging bij iedereen op de deurmat viel, de dag van de onthulling dus!

Het eerste berichtje kwam van Renata. Vlak daarna belde ze Mirjam. ‘En maar niets zeggen he!’ was het eerste wat Mir hoorde. Daarmee doelde ze op het feit dat ze elkaar afgelopen weekend nog hadden gezien  Vervolgens heel veel enthousiasme en een enorm vragenvuur.

Vertel, wat doe je aan? – Een jurk natuurlijk, mam!
Waar ga je die kopen dan? – Weet ik veel, ik heb nog een jaar de tijd. Maar jij mag mee!
Hoe heb je Ran gevraagd? – Nou gewoon, op de knieën.
Ahh Mir ik wordt er gewoon emotioneel van. – Niet overdrijven mam!

Frits dacht in eerste instantie dat er een familielid was overleden bij het beeld van Renata snikkend bij een kaartje, maar ook hij was gelijk enthousiast! Terwijl Renata wel een half uur niet aanspreekbaar was omdat zij meteen iedereen op de hoogte wilde stellen, heeft Frits de site eens goed bekeken, de weerberichten, en volgens mij ligt zelfs de route al klaar!

Randau heeft voor de zekerheid nog wel even gevraagd hoe traditioneel en conservatief Frits is. Dit met het oog op de traditie dat de vader van de bruid van oudsher de bruiloft betaald. Frits gaf daarop aan dat hij de klachten over een karige verjaardag op 9 augustus wel zou doorsturen aan Randau. Kortom, één en al humor, precies zoals wij het graag zien!

Henk & Kim lieten ook meteen weten dat zij het allemaal helemaal zagen zitten! Bij het zien van de locatie heeft hij meteen Jos even gebeld om te informeren of hij zijn cabrio mocht lenen  Hij wist het natuurlijk al, maar als dan de uitnodiging daadwerkelijk op de mat valt…

De oma’s waren tot voor kort nog in de veronderstelling dat zij weer een bootreisje kregen aangesmeerd. ‘Ik teken niks hoor!’ was de reactie van oma Carla bij het zien van het laatste kaartje. Ook oma Mieke hield het bezig. Helaas komt er op maandag bij oma Mieke geen post, vandaar dat ze het van Renata moest horen. Maar dat mocht de pret niet bederven, ze vindt het geweldig! Wel nog wat ver weg – ‘ik kon wel dood en begraven wezen’- maar toch! Op de vraag hoe lang we al samen zijn gaf Mirjam aan 7 jaar (en als we trouwen 8 jaar). ‘Nou’, aldus oma, ‘als je het nú niet zeker weet!’ Ook oma Carla vond het geweldig om te mogen meemaken dat haar oudste kleindochter gaat trouwen. ‘En in Frankrijk nog wel!’

Frans en Dinette hebben ’s avonds ook gebeld om de aanstaande bruid en gom te feliciteren. Ze waren zelfs al even uit eten geweest om het te vieren, en zelfs het hondenpension is al geboekt! Dinette gaf aan dat ze het voorgevoel al had, maar dat ze bewust niks had gezegd! Inmiddels was er al wel een hele fanclub ontstaan van mensen die ook benieuwd waren naar weer een nieuw kaartje. Zelfs de postbode was het opgevallen, steeds die kaartjes! Ook Dinette mag natuurlijk mee om de jurk uit te kiezen, wat ze erg fijn vond! Het doet Randau nu al pijn in de portemonee, zo’n jurk, maar dat mag de pret niet drukken 

Ook Arnoel & Henrike hebben uitgebreid laten weten dat ze het heel origineel vonden, en het bovenal cool vinden dat we het helemaal op onze eigen manier hebben gedaan! Echt fijn om te horen! Voor Arnoel & Henrike was het natuurlijk net iets anders als voor de rest. Immers wisten zij het al wat langer (net als Henk) dat we gaan trouwen. Henrike had de slogan op de stippellijn geraden en tsja, toen konden we het natuurlijk niet meer ontkennen. De locatie was nog wel even spannend, want door het laatste kaartje waren ze even op het verkeerde been gezet, maar jullie zien de daadwerkelijke locatie vast ook helemaal zitten!

Erwin & Wendy hebben ook hun felicitaties al diezelfde dag gegeven. Zij wilden niet in de voetsporen stappen van Arjen treden met zo’n drie uur durend verhoor, maar dat maakte ons niet minder verdacht. Ook zij hadden hun vermoedens na alle kaartjes! Zij hebben al aangegeven zeker weten van de partij te zijn, en er wellicht nog wel een weekje vakantie aan vast gaan plakken. Helemaal top toch!

Voorzover we weten heeft Arjen de brievenbus nog niet geleegd. Erwin heeft hem al wel vast op de hoogte gebracht van het feit dat Harm Jan en Roos gaan trouwen, en hem gevraagd of hij excuses wil maken aan Randau voor het verhoor van afgelopen week. Tot op heden heeft hij nog niks door  Hier zal vast snel verandering in komen..

Sorry no comment yet.

You must be logged in to post a comment.