Background:
Color Scheme: Purple Blue Green Red
MAANDAG, 21 Juli 2014

Mirjam DEKKER

Randau MEIJERINK

21jan 2

de jurk, assessoires en eerste huwelijkscadeau!

Posted by admin

Inmiddels hebben jullie als het goed is weer post ontvangen van het bruidspaar. Geen mysterieuze post, maar wel weer een update, en een stapje dichterbij 21 juli! Jeeeeej!

Zoals we daarin al aangaven, hebben we in de afgelopen periode weinig geschreven. Het duurde voor ons gevoel allemaal nog zo lang! Maaaaaar er is al wel weer één en ander gebeurd. Ik heb alweer spijt van de grote leegte op de site, dus ik moet jullie daarover hoognodig met terugwerkende kracht informeren.

De jurk

Op een zonnige dag in november ben ik met moeder en schoonmoeder, allen gewapend met een zeer goed humeur, naar de bruidswinkel geweest. We hadden een afspraak rond het middaguur en waren ruim op tijd. Met het oog op de parkeerproblematiek van Den Haag heeft Ran ons gebracht. Achteraf gezien was er zeeën van ruimte voor de auto, en Ran had alweer spijt van zijn voorstel om ons te brengen, maar dat heeft onze pret niet bedorven.

Meteen na een warm welkom in de bruidswinkel, zijn we aan het zoeken geslagen. Vele bruidsjurken zijn door onze handen gegleden, de één nog mooier dan de ander. We kwamen al snel tot de conclusie dat we geen miskoop konden doen. De jurken waren allemaal mooi, maar we moesten op zoek naar de perfecte! Gelukkig lagen we alledrie redelijk op één lijn qua smaak.

Na een stuk of 10 jurken te hebben uitgezocht, stelde de mevrouw van de winkel voor om eerst maar te beginnen. De gouden tip, want anders had de hele winkel aan mijn rekje gehangen, hihi! De beide dames zijn als koninginnen neergestreken op de velours roze stoelen. Wat een entourage! De winkeljuffrouw had ook een paar jurken uitgezocht, en gek genoeg viel mijn oog meteen op een jurk die zij had uitgezocht. Ik trok ‘em aan en ik wist het meteen: ‘Dit wordt ‘em’!’ Ik had wel eens gehoord dat je het meteen zou weten als je de jurk van je dromen aan hebt. Met als sterrenbeeld een weegschaal ben ik een geboren twijfelkont, en had ik daarbij vooraf mijn twijfels, maar…. het bleek echt zo te zijn! Mam en schoonmam waren ook meteen enthousiast gelukkig!

Zelf was ik na de eerste jurk dus alweer klaar om me weer om te kleden, want ik wist dat dit mijn droomjurk was. Maar zo gemakkelijk kwam ik er niet vanaf, haha, de rest moest ook nog gepast worden ‘voor de zekerheid’. Zoals gezegd was de één nog mooier dan de ander, maar niets in vergelijk met de eerste jurk die ik had aangehad. Kortom: Dat werd ‘em gewoon!

In de winkel hebben ze een leuk prijsje gemaakt, en ik zei: Yes, to the dress! Over dat prijsje was Randau overigens iets minder te spreken, maar ach, dan is dit nog net een goed moment om te leren dat je vrouwen niet zonder budget op pad moet sturen, haha!

Omdat de jurk op voorraad was, kreeg ik de keuze: meenemen naar huis, of bewaren in de winkel. Volledig tegen het advies van Renata en Dinette in, wilde ik de jurk per sé mee naar huis! Natuuuurlijk wilde ik dat! Zo kon ik ‘em aan iedereen laten zien die het maar wilde. Behalve aan Ran natuurlijk!

Toen we de winkel uitliepen bedacht ik mij dat de beide dames zich zo goed hadden gehouden. Ze hadden geen traantje gelaten en we hebben ontzettende lol gehad. Maar helaassssss, ik had te vroeg gejuichd…. Daar kwamen de traantjes al…. We stonden nota bene al buiten! Ach ja, gelukkig waren het traantjes van geluk.

Weer thuis aangekomen gaven moeder en schoonmoeder een goedbedoeld advies. Het zou leuk zijn om de jurk geheim te houden. Ik en geheimen? Geen goed idee! Maar goed, ik dacht, laat ik ze tegemoet komen in het verrassingseffect en de jurk aan niemand laten zien. Het heeft welgeteld een uur geduurd, voordat ik de jurk in volle glorie aan Henk moest laten zien (van wie anders dan… jazeker, Renata en Dinette), hihi! Vervolgens kwamen er uiteraard nog meer verzoekjes van de beide dames. Logisch ook, en wat mij betreft helemaal prima natuurlijk! Inmiddels heeft de hele familie de jurk al mogen bewonderen en bij mijn weten was iedereen enthousiast.

Randau vind het volgens mij moeilijker om van niks te weten dan hij doet blijken. Ik kwam toevallig de keuken binnen toen hij aan Henk vroeg of ik er een beetje goed uit zag in de jurk, maar dat maakt het des te leuker natuurlijk!

Assessoires

The day after saying yes to the dress zijn we al op pad geweest voor sieraden, en wat denk je? Weer in één keer geslaagd! Dit moest zo zijn! En, iedereen is zooo ontzettend lief, ik heb de sieraden cadeau gehad! De bruidsschoenen (die nog uitgezocht moeten worden) krijg ik van Henk! Super!
Ook hij kreeg op zijn werk al commentaar over iets met ‘vrouwen’ en ‘zonder budget’, maar gelukkig is hij de big spender van ons tweeën, dus dat komt helemaal goed.

Eerste huwelijkscadeau

En tot slot, niet geheel onbelangrijk, is het eerste huwelijkscadeau binnen! Een echt moeder-dochter cadeau: Een medaillon in de vorm van een hartje met voldoende ruimte voor 2 foto’s! Mam heeft er ook één van oma Mieke gehad bij haar trouwen, waardoor het heel bijzonder is dat ik er op mijn beurt ook één heb gekregen. In een gezellig en relaxed weekend met z’n tweetjes, was het de beste timing om mijn eerste huwelijkscadeau te mogen ontvangen. Bedankt mam!

 • Vrijgezellendag
  21 Juni is er in het geheim een vrijgezellendag georganiseerd door de vrienden en de familie.
  Zowel Mirjam als Randau wisten van niets.
  Al vroeg in de ochtend vertrokken Erwin, Arjan en Arnoel vanuit Stadskanaal richting Den Haag met als doel het komende bruidspaar van hun bed te lichten en te ontvoeren voor hun vrijgezellendag. Henk was al in Den Haag en maakte onderdeel uit van het complot.
  Om 7.30 uur kwamen de heren aan en tot onze verbazing waren zowel Mirjam als Randau al wakker. Hadden ze toch nattigheid gevoeld?
  Gehuld in oranje kleding, pruiken en hoofddeksels werden ze geboeid in de auto begeleid. Hachi, hun hond moest vanzelfsprekend ook mee.
  Om 12.00 uur kwam men in de Putterhof aan, het ouderlijk huis van Randau.
  Het ontvangst was feestelijk! Dinette en Frans hadden ballonnen en vlaggetjes opgehangen en een fantastische lunch was voorbereid.
  Om 13.00 uur begon voor Mirjam haar dag.
  Orvelte, het historische dorpje was haar eerste locatie. In Orvelte liep ze als een ware oranje fan waar de opmerkingen niet uit de lucht kwamen.
  In Orvelte werden we verrast door een ludieke, interactieve demonstratie over glasblazen. Mirjam werd gevraagd te helpen bij het glasblazen.
  david, de leerling glasblazer demonstreerde hoe een schaal gemaakt werd en een heel leuk roosje. Het gehele proces werd toegelicht.
  Sorry Mirjam aldus David, de glasblazer moest je nog veel leren haha.
  Vandaar dat we na het genot van een kopje koffie, winkeltjes kijken nog een workshop “glasblazen” volgenden. Het resultaat was een zwaantje volgden.
  Randau vertrok om 13.30 uur met de mannen met als locastie Assen. Paintballen was de eerste activiteit. Hierover kan veel verteld worden.
  Of heren what happens in Assen stays in Assen? De blauwe plekken waren niet van de lucht. Natuurlijk was Ran nog in volle oranje kledij. Met name de pruik met de rood, wit, blauw banen, zijn oranje legging met een kapotte broek stond hem geweldig!
  Samen met Mirjam vertrokken we om 17.00 uur richting Stadskanaal waar we een goed verzorgde Tapas nuttigden bij de Nachtwacht. Heerlijk en reuze gezellig. Rond 20.00 uur werd oma Mieke naar Emmen gebracht en de anderen verzamelden in Buinerveen. Aanwijzing om het huis van Henrike en Arnoel te vinden was; Richting Borger, afslag Buinerveen en bij Louis van Gaal links af. Het is niet te missen, vertelde Frits lachend. Een grote zee van oranje versiering viel er te zien en een levensgrote Louis van Gaal stond op wacht.

  De heren aten in Assen bij het restaurant ‘Yankey Doodle’.
  De inwendige mens werd rijkelijk verzorgd om het programma te vervolgen.
  Jaja, de dag was nog niet om het feest ging door.
  Oma Carla werd door Frits naar Groningen gebracht.
  De heren arriveerden ook in Buinerveen om gezamelijk naar het evenement ‘Verrassend Stadskanaal’ te gaan. De muziek was van verrre te horen. De bands en individuele artiesten traden op en speelden enthousiast.
  De drank vloeide veelvuldig en de sfeer was uitmuntend.
  Voor de BOB was gezorgd.
  Moe en een tikje zwakjes namen we afscheid van elkaar.
  Zoals verwacht sliepen Mirjam en Randau lang uit en voelde zich een beetje brak de volgende ochtend.
  ‘s Morgens vertrok Renata en Frits om het eigen gemaakte glaswerk bij de Hot Marks Glasblazerij in Orvelte te halen.
  Dinette krijgt een mooie glasroos aangeboden, gemaakt tijdens de demonstratie in Orvelte. Zij kon helaas niet mee door omstandigheden.

  Via facebook werd iedereen bedankt voor de geweldige dag.

  Het is ze van harte gegund. Geniet er nog lang van.

  Volgende maand, 21 juli 2014, is het zover. De getallen zijn allen deelbaar door 7. Grappig he. De laatste voorbereidingen voor het huwelijk in de Dordogne zijn in volle gang. We tellen af. We hebben er zin in!

  Dikke kus van mama

 • First things first, you should set a hard and fast target date when you will completely quit, for example several weeks from now. Once you discover the top natural treatments, it is possible to once again have full control of your sexual pleasures.

You must be logged in to post a comment.